kvk18.nl Uncategorized Bespaar op je belastingaangifte met onze tips voor parkeerkosten en btw!

Bespaar op je belastingaangifte met onze tips voor parkeerkosten en btw!

Als ondernemer heb je vaak te maken met parkeerkosten. Het is belangrijk om te weten dat je deze kosten kunt opvoeren als zakelijke kosten en dat je in veel gevallen de btw kunt terugvorderen.

Parkeerkosten zijn in principe aftrekbaar als zakelijke kosten, omdat ze gemaakt worden voor de uitoefening van je bedrijf. Dit geldt zowel voor parkeerkosten die je maakt tijdens een zakelijke afspraak als voor parkeerkosten die je maakt tijdens woon-werkverkeer. Let wel op dat er bepaalde voorwaarden verbonden zijn aan het aftrekken van parkeerkosten. Zo moeten de kosten redelijk zijn en moet het gaan om kosten die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van je bedrijf.

Daarnaast kun je in veel gevallen ook de btw op parkeerkosten terugvorderen. Dit geldt alleen als de parkeerkosten gemaakt worden voor zakelijke doeleinden. Als de parkeerkosten gemaakt worden tijdens woon-werkverkeer, dan kun je geen btw terugvorderen.

Het is belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen parkeren op straat en parkeren in een garage of parkeergarage. Als je parkeert op straat, dan wordt er geen btw berekend over de parkeerkosten en kun je dus ook geen btw terugvorderen. Parkeer je echter in een garage of parkeergarage, dan wordt er wel btw berekend over de parkeerkosten en kun je deze btw terugvorderen.

Als ondernemer is het dus belangrijk om goed bij te houden welke parkeerkosten je maakt en of je deze kunt opvoeren als zakelijke kosten en/of de btw kunt terugvorderen. Dit kan namelijk een aanzienlijke besparing opleveren op je fiscale lasten.

Heb je vragen over het opvoeren van parkeerkosten als zakelijke kosten of het terugvorderen van btw op parkeerkosten? Neem dan contact op met een belastingadviseur of kijk op de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Ben jij als ondernemer benieuwd naar de mogelijkheden om parkeerkosten op te voeren als zakelijke kosten en btw terug te vorderen? Kijk dan snel op onze website en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het optimaliseren van je fiscale situatie. Neem vandaag nog contact met ons op en bespaar op je belastingaangifte!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post